Zakken vullen (gearchiveerd 9-9-2010)

 

Home  »   Algemeen  »   Zakken vullen (gearchiveerd 9-9-2010)

Geplaatst op 26/09/2016

Hans Roelfs januari 2016Onlangs kon ik tijdens een EO-uitzending van Knevel en van de Brink het gevoel van walging nauwelijks onderdrukken.  VVD-er Robin Linschoten sprak over halvering van ontwikkelingshulp. Hij citeerde uit een onderzoek: “de helft van de huidige hulp komt niet op de juiste plek, daarom is het volkomen terecht het bedrag dat wij jaarlijks daaraan spenderen te halveren.”

Zo redenerend  komt bij halvering nog maar een kwart op de juiste plek. Dus niet halveren, maar verdubbelen, zou ik zeggen Linschoten waarom zeg je niet dat er aan de corruptie iets gedaan moet worden in plaats van die armoedzaaiers uit Pakistan en India te kortwieken? Hoe haal je het in je liberale hersens? Daarom heb ik eens op Google gezocht naar de antecedenten van dit heerschap. Het enige wat ik weet is dat hij lid van de SER is en dat hij jarenlang commissaris bij Dirk Scheringa was, waar hij bij deze woekeraar zelfs nog een tijdje in de Raad van Bestuur zat. Peter R. de Vries, expert in criminele zaken, herinnerde Linschoten er in dezelfde Knevel & Van den Brink-uitzending nog even aan, maar Robin ging hier wijselijk niet op in. Door het googlen werd ik er  weer aan herinnerd dat Robin Linschoten in 1996 als staatssecretaris eruit was gedonderd, omdat hij de Kamer bedotte door een belangrijk rapport te vertragen.

En wat doet hij nu? Hij is consultant! Consultants worden door een bedrijf of een overheidsinstelling ingehuurd om tegen een onbehoorlijk uurtarief de helft van het personeel buiten te zetten omdat de baas dat zelf niet durft. Iemand die ergens faliekant mislukt, vestigt zich daarna als consultant. Dat bord mag je ongestraft op je huis spijkeren. En dan zijn nevenfuncties. Daar wordt je niet goed van. Hij is bijvoorbeeld Erevoorzitter van de Stichting verkiezing Overheidsmanager van het jaar. Mede-eigenaar van het consultancybureau dat de verkiezingen organiseert.  Lid van de Raad van Advies van de Uitvaartspecialist. Wat je dan adviseert? De gemiddelde hitte van de crematieoven? Zorgt hij er voor bij zo’n bijbaantje als Voorzitter Commissie Innovatie Mondzorg dat de gemiddelde Nederlander geen misdadige dingen over ontwikkelingshulp zegt?  

Robin, dat je naast je vele betaalde nevenfuncties, als bestuurslid van de DSB honderdduizenden mensen moedwillig op de rand van de financiële afgrond bracht, kan ik alleen maar rangschikken onder de term ‘zakken vullen’.

Hans Roelofs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *