Winterwandeling door de alde feanen

 

Home  »   Regionaal  »   Winterwandeling door de alde feanen

Geplaatst op 16/01/2019

(Foto: Dico de Klein)

Zaterdag 26 januari organiseert It Fryske Gea van 14.00 – 16.00 uur een winterwandeling door Nationaal Park de Alde Feanen. Uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie, we komen het allemaal tegen! Ga jij mee? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/winterwandeling-26-01 of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-)

Ga mee op ontdekkingstocht door een prachtig winterdecor en leer over de vogelrijkdom en alle bijzondere flora en fauna. Misschien spot je zelfs wel een zeearend!

Te voet zie je meer! Vooral onder begeleiding van onze excursieleider Harry Velvis. Hij kent dit grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa op zijn duim en weet precies welke bijzondere verschijnselen er in de winter plaatsvinden. Daarnaast vertelt hij graag over de ontstaansgeschiedenis en ons natuurbeheer. Super interessant en leerzaam.

Ook leuk als familie-uitje!

Wist je dat de Alde Feanen het thuisfront is van otters, reeën, vossen en heel veel waterdiertjes? Vergeet ook niet naar de lucht te kijken, want het stikt er van de vogels. Tip: neem een verrekijker mee en maak je natuurbeleving nog leuker!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *