Wandelexcursie: Avond op de Ketlikerheide

 

Home  »   Regionaal  »   Wandelexcursie: Avond op de Ketlikerheide

Geplaatst op 31/08/2017

geelgorsdig11

Foto: Hans Pietersma

In de verte klinkt getik, is het een specht? En horen we daar de muzikale geelgors? De rust tijdens een avondexcursie op de heide maakt dat vogelgeluiden extra opvallen. In de bosrijke omgeving van de Ketlikerheide, vlakbij Heerenveen, ervaart u de zang van de vele bosvogels en het rustgevende van de natuur.

It Fryske Gea organiseert woensdag 13 september van 18.30 tot 20.30 uur een wandelexcursie bij avond over de Ketlikerheide. Natuurgids Riemer van der Lei en/of Jaap Veenstra nemen u mee langs eeuwenoude bomen, dierensporen en vogelzang. Geef u uiterlijk dinsdag 12 september voor 15.00 uur op via www.itfryskegea.nl/eropuit of bel 0512 – 38 14 48 (zolang er plek is). Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,-, (t/m 12 jaar € 2,-).


Horen we daar Beethoven?
De Ketlikerheide is het terrein van de geelgors. Deze vogel voelt zich goed thuis in dit halfopen landschap. Wanneer u goed luistert klinkt zijn zang net als de eerste tonen van de vijfde symfonie van Beethoven. Benieuwd naar deze muzikale vogel? Met dit ezelsbruggetje gaat de aanwezigheid van dit knalgele vogeltje niet meer aan u voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *