Wandelen over de ketlikerheide

 

Home  »   Regionaal  »   Wandelen over de ketlikerheide

Geplaatst op 08/11/2018

Zondag 25 november organiseert It Fryske Gea van 10.00 tot 12.00 uur een wandeling over de Ketlikerheide onder begeleiding van haar enthousiaste natuurgids Riemer van der Lei. Ga mee op pad en ontdek vennetjes, wandel door bos, over heidevelden en langs een dassenburcht. De gids wijst je ook graag op sporen van de das en ander wild!

 

 

 

 

 

Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/wandelexcursie-25nov of 0512 – 38 14 48. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-).

Dassen, damherten en glooiende heidevelden

De Ketlikerheide is een paar jaar geleden groots aangepakt. De heide is deels geplagd en zo langzamerhand zien we duidelijk welke planten en dieren hier van profiteren. We wandelen over het heideveld en door de bossen. Onderweg laat de gids sporen van de das en ander wild zien. Het gebied herbergt ook een groot scala aan planten en paddenstoelen. Dit onbekende stukje natuur vind je onder de rook van Heerenveen en is zeker de moeite waard. Aanschouw het uitzicht over de glooiende heide en beleef de mysterieuze stilte in de dennenbossen.

Tip: draag gepast schoeisel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *