VERHALEN-middag in het OBSERVEUM

 

Home  »   Regionaal  »   VERHALEN-middag in het OBSERVEUM

Geplaatst op 07/01/2019

Zondagmiddag 20 januari worden er twee verhalen verteld in het Observeum: het eerste gaat over Tjalling Hayes Haisma en Willem Bartel van der Kooi; het tweede gaat over de Bruggen van Burgum.

Menno van Coehoornweg 9  9251 LV Burgum Tel: 0511 465 544  Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Vrijdagavond van 19:00 uur tot 22:00 uur.

Om half drie vertelt Pier Boonstra een bijzondere geschiedenis: de luisteraars horen het verhaal van ‘de Pleats’, het historische pand in het hart van Burgum; bij sommige senioren is de oude heren-boerderij ook bekend als “Haisma’s Pleats”… Hoe het nu precies zit met die familie Haisma en welk verband er is met de friese kunstschilder Willem Bartel van der Kooi wordt in de eerste ‘zondagmiddag-vertelling’ van januari uit de doeken gedaan: hoe zat het bijvoorbeeld met de relatie tussen Tjalling en Willem en wat speelde er eigenlijk met Jetske? Is er een verband met de naamgever van de Tjalling H. Haismastraat? En waarom staat er een gedenksteen voor Willem op het kerkhof bij de Kruiskerk en wanneer is die steen daar geplaatst? Op al deze vragen wordt in een boeiend verhaal een antwoord gegeven.

Henk de Jong zal daarna (om half vier) een interessant verhaal vertellen en wel over de Bruggen van Burgum.

Benieuwd? Kom dan op zondag 20 januari naar Observeum – museum & sterrenwacht Burgum, gevestigd aan de Menno van Coehoornweg 9 en geniet mee van deze eerste verhalen-vertel-middag.

U kunt info verkrijgen via telefoon: 0511-465544 (dagelijks -niet op maandag- tussen 13:00 en 17:00 uur) of kijk op www.observeum.nl

NB wilt u de maandbrief ontvangen met Gerhilds cultuur-en boekrubrieken en PlusNu-nieuws mailt u dan naar jjroel@kpnmail.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *