Ter afwisseling een recept uit de oude doos

 

Home  »   Regionaal  »   Ter afwisseling een recept uit de oude doos

Geplaatst op 04/12/2018

Ketelkoek

Ericaheidehoning, Gebak, Honing

Ingrediënten

250 gram bloem

2 l lauwwarme melk met daarin 15 gram gist opgelost.

2 eieren

een snuf zout

eetlepel vers geraspte citroenschil

50 gram heidehoning

75 gram boter

100 gram rozijnen

100 gram voorgewelde krenten

75 gram in stukjes gesneden sucade

Bereidingswijze

Het deeg een uur laten rijzen en dan in een zeer zorgvuldig ingeboterde en met fijn paneermeel (of suiker) bestoven poffertpan overdoen en in altijd voldoende zachtjes kokend water gedurende 2½ uur koken.

Warm opdienen, eventueel met boter en honing of een koude vanillesaus. Serveer er een glas honinglikeur bij.

NB wilt u de maandbrief ontvangen met Gerhilds cultuur-en boekrubrieken en PlusNu-nieuws mailt u dan naar jjroel@kpnmail.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *