Te oud voor een autoverzekeraar? Zo zit het

 

Home  »   Regionaal  »   Te oud voor een autoverzekeraar? Zo zit het

Geplaatst op 25/06/2018

Autoverzekeraars zien ouderen vaak als een risicogroep. Het gevolg: ze mogen boven een bepaalde leeftijd geen verzekering meer afsluiten of betalen een hogere premie.

Leeftijdsdiscriminatie door verzekeraars is volgens het kabinet niet strafbaar en dat gebeurt dan ook op grote schaal: ruim 40 procent van de autoverzekeraars accepteert nieuwe klanten niet als zij een bepaalde leeftijd hebben bereikt. Dit blijkt uit een onderzoek van De Consumentenbond.

Verzekeraars mogen bepaalde groepen weigeren of hen een hogere premie opleggen als er middels een toetsing is aangetoond dat de groep een hoger risico vormt voor de verzekeraar. 70-plussers vormen volgens autoverzekeraars zo’n risicogroep. De vraag is natuurlijk of dat nog gaat veranderen. De groep 70-plussers wordt de komende jaren niet alleen groter, maar wordt over het algemeen ook gezonder oud.

Maximumleeftijd autoverzekeraars

De volgende autoverzekeraars hanteren een maximum aanvangsleeftijd voor een verzekering:

  • Topcar (onderdeel van Reaal): 69 jaar
  • Kilometerverzekering en VerzekerSnel: 70 jaar
  • De Goudse en Klaverblad: 74 jaar
  • Aegon, Veilig Op Weg (onderdeel van Allianz), De Nederlanden van Nu, fairzekering en Generali: 75 jaar
  • Aon Direct, nowGo, SNS, Volkswagen en Zelf: 79 jaar
  • Ditzo, Promovendum, Reaal, Route Mobiel en Autopakket (onderdeel van United Insurance): 80 jaar

De hierboven genoemde leeftijden zijn de leeftijden waarop u geen nieuwe verzekering mag afsluiten bij deze partijen. Als u al bij een van deze partijen verzekerd bent en de genoemde leeftijd bereikt, dan kunt u in geen geval op basis hiervan uitgeschreven worden.

Zo bereidt u zich voor

Als u na uw 65ste nog een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten, lees dan goed de voorwaarden van de mogelijke verzekeringen door. Blijft u bij uw huidige verzekeraar, let dan goed op uw premie: het is mogelijk dat deze verhoogd wordt op basis van uw leeftijd. Geen enkele verzekeraar mag u echter uitschrijven als u de maximale inschrijfleeftijd van uw verzekering gepasseerd bent.

Bronnen: Radar & De Consumentenbond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *