Tal van activiteiten in de Doopsgezinde kerk tijdens Tsjerkepaad 2017

 

Home  »   Regionaal  »   Tal van activiteiten in de Doopsgezinde kerk tijdens Tsjerkepaad 2017

Geplaatst op 29/06/2017

tsjerkepaad 2017 001 

 

In 2004 is op initiatief van de Raad van Kerken Friesland gestart met het openstellen van een 25-tal kerken in de zomermaanden op de zaterdagmiddag. In 2017 is dit aantal uitgegroeid tot de openstelling van bijna 250 kerken in geheel Friesland.

De deelnemende kerken zijn te herkennen aan de speciale Tsjerkepaadvlag.

De kerkdeuren van de Doopsgezinde kerk te Drachten staan in de zomermaanden van dit jaar ook weer open vanaf 13.30 uur op de zaterdagmiddag.

 Als extra’s zijn er de expositie van schilderijen van Wietske Jelierse – van der Heide en de orgelconcerten in de kerk en bij mooi weer de boekenmarkt op het plein voor de kerk.

 Schilderes Wietske Jelierse – van der Heide  is geboren op 3 september 1939 te Drachten en heeft daar tot 1981 gewoond. Daarna  is ze verhuisd naar Raalte. Nu woont ze weer enige jaren in Drachten.  Ze is autodidact. Heeft diverse tentoonstellingen gehad in Raalte en omgeving. Naast het schilderen heeft Wietske gedichten geschreven. Van haar schilderijen en gedichten is het boek Sinneskyn en wetterdrippen uitgegeven.

Een wens van haar was eens te exposeren in de Doopsgezinde kerk te Drachten, waar ze in 1944 voor het eerst naar school ging.

In Raalte ontmoette ze een vluchtelingen gezin. Dat maakte veel indruk op haar, waarna ze zich verdiepte in de vluchtelingenproblematiek en schilderijen maakte over de menselijke ellende die daar achter schuil gaat.

In de Doopsgezinde kerk  zal een deel van haar schilderijen hangen met het thema : Vluchtelingen

De orgelconcerten worden verzorgd door zowel organisten-van-buiten als onze cantor-organist Rein Albert Ferwerda.  De jonge organisten van de Stichting Organum Frisicum worden ontvangen en begeleid door de eigen organisten.

Rein Albert Ferwerda is aanwezig op onderstaande data, hij bespeelt dan het orgel op verzoek van bezoekers tussen 13.30 en 16.00 uur.

5, 19 en 26 augustus; 2 en 9 september.

Boekenmarkt

Op alle zaterdagen behalve 8 juli, zal er bij mooi weer een boekenverkoop gehouden worden op het plein voor de Doopsgezinde Kerk.

De kerk beschikt over een mooie en interessante boekenvoorraad. Grote diversiteit maakt deze boekenmarkt aantrekkelijk voor een breed publiek.  Veel boeken zijn nieuw en ‘als nieuw’, die cadeau gedaan kunnen worden door kopers.

Opbrengst is voor scholingsprojecten in 3e wereldlanden.

Openingstijden op genoemde zaterdagen: 13.30 tot 17.00 uur

Zaterdag 16 september is in de kerk een vredesmarkt, waarbij de schilderijen van Wietske Jelierse nog te bezichtigen zijn .

Meer informatie over de activiteiten en tentoonstellingen vindt u op de sites van Tsjerkepaad www.tsjerkepaad.nl en Stichting Alde Fryske Tsjerken www.aldefrysketsjerken.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *