Spitkeet Harkema

 

Home  »   Regionaal  »   Spitkeet Harkema

Geplaatst op 24/09/2018

Nieuwe educatieve route: het Egelpad

Speciaal voor groep 3/4 van het basisonderwijs is het Egelpad bij de Spitkeet ontwikkeld. Een samenwerking tussen het NDE Pingo & Pet, IVN en de Spitkeet. Ook de scholen die aangesloten zijn bij het NME- centrum de Klyster kunnen hier gebruik van maken.

De route loopt over het mooie terrein van De Spitkeet. Eddy de Egel laat de kinderen ontdekken hoe de mensen hier vroeger leefden. Onderweg leren ze van alles over de natuur, de huisjes van vroeger en er is ruimte voor een spelletje. Leuk  en leerzaam!

Animo
Er zijn al 8 groepen die zich hebben aangemeld in september en oktober. Het educatieve pad wordt officieel geopend op donderdag 4 oktober. De kinderen van groep 3/4 van It Holdersnêst uit de Harkema zullen hierbij aanwezig zijn.

Achtergrond

NDE Pingo & Pet verzorgt natuur, milieu en duurzaamheidseducatie voor het basisonderwijs in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Alle basisscholen in deze twee gemeenten kunnen gebruik maken van het aanbod. Dit aanbod bestaat uit geheel verzorgde excursies, gastlessen, educatieve paden en natuur in de klas.

Het Egelpad is ontwikkeld door NDE Pingo & Pet in samenwerking met de Spitkeet en IVN.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *