Speuren naar sporen met een natuurgids

 

Home  »   Regionaal  »   Speuren naar sporen met een natuurgids

Geplaatst op 07/02/2019

Zaterdag 16 februari organiseert It Fryske Gea van 09.00 – 11.30 uur een wandelexcursie door natuurgebied de Schaopedobbe. Onder leiding van de enthousiaste natuurgids Piet Rooks wandelen we door de natuur op zoek naar sporen. Sporen vertellen ons namelijk veel over de bewoners van het gebied.

Interesse?

Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/speurennaarsporen of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-). De exacte startlocatie wordt na aanmelding bekend gemaakt.

We laten zelf ook sporen achter wanneer we ergens geweest zijn. Denk maar aan onze voetafdrukken of een bepaalde geur die we met ons meedragen. Bij dieren gaat het niet anders. Zo vertelt een pootafdruk ons uiteindelijk wat voor dieren er in de Schaopedobbe leven.

Hoe? De diepte van een afdruk vertelt iets over de grond waarop het dier liep, maar ook zijn gewicht. Een vos maakt natuurlijk diepere sporen dan de kleine veldmuis. En als de afstand tussen de voetafdrukken erg groot is, dan is het dier misschien wel op de vlucht geslagen. Ga mee op pad met natuurgids Piet en volg dezelfde paden als de wilde dieren. Soms dwars door de natuur! Maar geen stress, onze natuurgids kent het gebied als zijn broek zak en is een echte speurneus. Zo ontdekken we met zijn allen hoe de dieren leven en waar de paadjes heen leiden. Superleuk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *