Small Sail de Rottefalle met de wind in de zeilen

 

Home  »   Regionaal  »   Small Sail de Rottefalle met de wind in de zeilen

Geplaatst op 24/08/2017

De Rot logo rot medium Een prachtig evenement, waar een klein dorp groot in kan zijn.

In het weekend van 15-17 september vindt het evenement “Small Sail de Rottefalle” plaats in heen rondom de haven van Rottevalle.

Dit evenement wordt georganiseerd i.v.m. het 130 jaar bestaan van het skûtsje “de Rot”. In 2011 kocht de St. “Freonen fan de Rot” het skûtsje en ligt “de Rot” weer in de thuishaven. Het skûtsje wordt in de vaart door middel van het organiseren van vaar/zeiltochten en de steun van donateurs.

“De Rot” is in 1887 gebouwd in opdracht van de plaatselijke kasteleins en deed jarenlang dienst als beurtskûtsje. Twee keer in de week v.v. Rottevalle-Leeuwarden met post, passagiers en vee.

Door de komst van het stoomschip ging alles sneller en werd “de Rot” verkocht. Sinds 2011 weer terug in de thuishaven met af en toe een uitstapje om als varend erfgoed aanwezig te zijn bij vele nautische evenementen. Zo was “de Rot” bij Delfsail, Hassailt, Turfdagen, Workum, Groninger Welvaart, opening van het Polderhoofdkanaal enz. “ Small Sail de Rottefalle” is een evenement voor een breed publiek in en rondom de haven. Het hele weekend een gevarieerd programma voor jong en oud. Historische schepen komen naar Rottevalle en vanaf vrijdag 15 september ligt de haven vol met bijzondere schepen, die net als het skûtsje “de Rot” toegankelijk zijn voor het publiek. Het weekend staat verder in het teken van muziek m.m.v. koren, o.a de Piipegaeltsje Sjongers, de Voortvarende Vrouwen, de Broekophâlders, korpsen: de Bazuin en Polyphonia, straattheater HympHamp, een Maritiem concert met Singarround m.m.v. o.a. Onstuimig Schuim en Nanne & Ankie, oud ambachten/ hobby marktmarkt, schippersdienst en een vlootschouw. Meevaren en opstappen bij de vlootschouw kan op één van de schepen. Vanaf het Paviljoen rijdt er een Oltimerbus v.v. Paviljoen-Haven voor opstappers en publiek. Het hele evenement is vrij toegankelijk.

Voor de kleintjes is er een poppenkastvoorstelling, voor de basisschoolkinderen is een wedstrijd “klompkesilen”. Zelfgemaakte zeilklompjes zullen varen in of bij de haven van La Dure. Voor de snelste zeilklompjes zijn leuke prijzen te winnen.

Het hele programma “Small Sail de Rottefalle” is te vinden op de site www.derot.nl onder de knop met het logo van “Small Sail de Rottefalle”.

Inl: smallsailderottefalle@gmail.com of 06-55864180/ 06-51946626

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *