+Nu-rubrieken Gerhild van Rooij

 

Home  »   Boekbespreking  »   +Nu-rubrieken Gerhild van Rooij

Geplaatst op 05/06/2018

Auteur Gerhild van Rooij, foto Sylvia Wijnjeterp, SWDesign

Welkom bij Plusnu.nl

PlusNu-redacteur Gerhild van Rooij

Gerhild van Rooij is vanaf juni 2018 cultuurredacteur van Plusnu.nl, de online uitgave van Novum Media, Drachten. Zij publiceert maandelijks enkele boekrubrieken en cultuurrubieken, die met ingang van 2019 chronologisch zijn doorgenummerd.

Op verzoek

Op verzoek van lezers zijn rubrieken over kunst, erfgoed, muziek en literatuur uit 2014 2017 uit de voormalige Pluskrant.nl en Pluskrantmagazine  (UitInMedia) herplaatst op PlusNu. De serie is compleet vanaf juli 2016, op aanvraag zijn en worden ook oudere rubrieken herplaatst. Bij het chronologisch nummeren vanaf 2014 tot heden is tevens de oude nummering in de titel bewaard.

Achtergrond cultuurpublicist

Gerhild van Rooij schrijft toegankelijk over cultuur, literatuur, kunst of erfgoed in de openbare ruimte en (museale) tentoonstellingen. Vanuit een brede culturele achtergrond geeft zij haar onderwerpen een context en dat spreekt lezers aan. Als auteur, tentoonstellingsmaker, kunstenaar en oudtheatermaker verbindt de cultuurpublicist disciplines, culturen, tijdperken, locaties en perspectieven.
Zij wordt regelmatig uitgenodigd als spreker op evenementen van culturele instellingen, genootschappen en festivals in Friesland en daarbuiten.
www.gerhildvanrooij.nl en www.gbv-artgallery.nl

Wij wensen u veel PlusNu lees- en kijkplezier.

Gerhild van Rooij, o.a. redacteur van:
Fryslân Markant, Penn Uitgeverij, Leeuwarden, http://www.fryslanmarkant.nl
Waardig Afscheid, Penn Uitgeverij, Leeuwarden
Smallingerland Sportief, UitInMedia, Drachten
Most Magyarul, Hongarije Magazine, (intercultureel) Haarlem (Edwin van Schie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *