Rots en Watertraining voor meer zelfvertrouwen

 

Home  »   Regionaal  »   Rots en Watertraining voor meer zelfvertrouwen

Geplaatst op 09/01/2019

Maandag 21 januari 2019 start er weer een nieuwe groep voor het volgen van de succesvolle training Rots en Water. In de training krijgen de kinderen van de basisschool in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar vaardigheden mee voor meer zelfrespect en zelfvertrouwen. Ze leren dat ze trots mogen zijn op zichzelf, hun eigen grenzen kunnen aangeven en kunnen vertrouwen op hun eigen kracht.
De training is volledig gratis. Samen gaan ze 10 weken onder professionele begeleiding aan de slag op de maandagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Smallingerland, Moleneind ZZ 95 in Drachten.

Leren opkomen voor jezelf

Rots & Water is een weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes vanaf 8 tot en met 12 jaar, die willen leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen in de omgang met anderen. De training bestaat uit tien sessies van een uur onder begeleiding van een gediplomeerde Rots & Water docent. Er is aandacht voor het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen, maar ook voor het fysiek, mentaal en mondeling weerbaar worden. Daarnaast leren de kinderen sociale en communicatieve vaardigheden. Door het doen van verschillende opdrachten leren de kinderen hun eigen weg te kiezen, grenzen te stellen en om te gaan met bijvoorbeeld groepsdruk, pesterijen of onzekerheid. De kinderen staan na afloop van de training steviger in hun schoenen.

Aanmelden:

Stuur een mail naar: activiteiten.gebiedsteam@smallingerland.nl
t.a.v. Paula Metz

Voor wie? Wanneer Locatie
Kinderen van 8 t/m 12 jaar 21 januari
16:00 tot 17:00
Moleneind ZZ 95, Drachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *