Poëtisch concert in het Karmelklooster Drachten

 

Home  »   Regionaal  »   Poëtisch concert in het Karmelklooster Drachten

Geplaatst op 07/02/2019

Zondagmiddag 10 februari 15.00 uur

Poëzie en muziek m.m.v. muse conNAction: Noortje Korst, zang & Annemiek van de Geijn, piano

Noortje Korst en Annemiek van de Geijn waren hier in 2014 in het Karmelklooster te gast om hun vertolking van “Klinkend vers” te laten horen. Het publiek was enthousiast.
We bewaren er zeer goede herinneringen aan en hebben hen in ons jubileumjaar opnieuw gevraagd naar Drachten te komen met hun vertolking van poëzie op muziek.

Op zondagmiddag 10 februari 2019 om 15.00 uur speelt Muse ConNAction voor de pauze een compilatie uit “Teer in de tijd” en “Voorgoed het ogenblik” met werk van o.a. Kouwenaar en Kopland. Na de pauze spelen ze een selectie uit “Klinkend vers” met de poezie van Ida Gerhardt. Muse ConNAction wordt gevormd door Noortje Korst & Annemiek van de Geijn.

Klinkend vers is uit bevlogenheid gemaakt.
Het Ida Gerhardt-avontuur is jaren geleden in het Karmelklooster begonnen.  Noortje en Annemiek woonden een lezing bij van drs. Anneke Reitsma over de dichteres Ida Gerhardt. De gedichten tijdens de lezing werden voorgedragen door Henk van Ulsen. Het heeft hen zeer geraakt en geïnspireerd. 6 jaar hebben ze eraan gewerkt om de poëzie van Gerhardt op muziek te zetten tot “Klinkend Vers” is verschenen.

De toewijding en nauwgezetheid waarmee Muse ConNAction “Klinkend vers” heeft uitgebracht is te horen, te zien en te voelen. Zij nemen de luisteraar mee op een poëtische ademtocht.

‘Een fenomenaal, ontroerend en prachtig gezongen en muzikaal programma over Ida Gerhardt. Het had voor mij niet afgelopen moeten zijn, zo raak je in de poëzie van Ida Gerhardt verzeild. Dit is niet te missen, een absoluut hoogtepunt.’ (Hein van Kemenade)

De manier waarop Muse ConNAction poëzie en muziek verbindt, is heel bijzonder!
We kijken uit naar de prachtige en doortastende muziek van Annemiek van de Geijn (piano/compositie) met een wonderbaarlijk mooie voordracht van Noortje Korst (zang/drama).

Datum: 10 februari 2019

Tijd: 15.00 uur

Entree: € 17,50  Jongeren € 8,-
Het klooster is vanaf 13.00 uur geopend i.v.m. de tentoonstelling BLOOM.

Datum: 27 januari 15.00 uur

Karmelklooster Drachten     Burg. Wuiteweg 162     tel.: 0512-512103

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *