Neemt ouderen mee uit naar het theater, ook komend seizoen!

 

Home  »   Regionaal  »   Neemt ouderen mee uit naar het theater, ook komend seizoen!

Geplaatst op 05/08/2017

 Vier het leven samen uit samen genieten 1024x681

 

vier het leven logo indexOok de theatergids in huis en zin om komend seizoen naar enkele voorstellingen te gaan? Maar hoe bestel je, hoe kom je er en/of vind je anderen die ook willen omdat je liever niet alleen gaat?

Een groeiend aantal (oudere) theaterliefhebbers ervaart daarbij drempels en ziet op tegen het zelf organiseren van een middag of avond uit. Het regelen van tickets en vervoer is vaak een heel gedoe. Voor alleengaande ouderen is dit een extra uitdaging. Stichting Vier het Leven heeft de oplossing voor ouderen die zich hierin herkennen.

In het kort gaat het als volgt te werk: deelnemers worden thuis opgehaald door een vrijwilliger van Vier het Leven en gebracht naar het theater, waar de koffie al klaar staat aan een gereserveerde tafel. Samen met de vrijwilligers genieten de gasten van toneel, dans of muziek en na afloop wordt iedereen weer veilig thuis gebracht.

‘Wat kan een mens nog meer wensen als je op leeftijd bent en samen met anderen op een comfortabele manier nog naar de schouwburg kunt gaan’ vertelde een deelnemers na afloop van een uitje. ‘Samen naar een voorstelling is dubbel genieten!’.

Het gloednieuwe programmaboekje valt deze weken op de deurmat bij mensen die al eerder zijn mee geweest. Met een zeer gevarieerd aanbod van musical tot dans, van film tot toneel en van een rondleiding in het museum tot een klassiek concert. Elke drie maanden ontvangen belangstellenden het nieuwe programmaboekje en kan een keuze worden gemaakt uit voorstellingen in theaters en musea in en rond Drachten.

Vier het Leven zorgt voor de entreekaarten, consumpties, het vervoer en de begeleiding door een vrijwilliger. De (arrangements)prijs voor een complete avond/middag uit varieert van 24 tot 60 euro (film vanaf 15,50), afhankelijk van de prijs van het entreekaartje. Ook ouderen met een rollator of rolstoel zijn welkom.

Geïnteresseerden die het programmaboekje voor regio Drachten (incl. Heerenveen) willen aanvragen of kaarten willen reserveren, kunnen op werkdagen bellen met het landelijke telefoonnummer 035 – 524 51 56. Het programma van dit seizoen wordt dan per post opgestuurd. U kunt ook kijken op www.4hetleven.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *