Najaarsprogramma Bibliotheek Drachten bekend

 

Home  »   Regionaal  »   Najaarsprogramma Bibliotheek Drachten bekend

Geplaatst op 31/08/2017

 Brochure Bibliotheek Drachten

Ruim vijftig verschillende workshops, cursussen, debatten en lezingen voor jong en oud

Het najaarsprogramma van Bibliotheek Drachten | Smallingerland is bekend. Vanaf september start het nieuwe seizoen vol leuke activiteiten op het gebied van Lezen & Literatuur, Gezondheid & Gezin, Hobby & Vrije Tijd, Ontmoeting & Debat, Leren & Werken en Innovatie. Het gehele najaarsprogramma is te vinden op de website www.bibliotheekdrachten.nl en in de nieuwe activiteitenbrochure. Deze brochure wordt huis aan huis verspreid (het weekend van 9 september) en is af te halen bij Bibliotheek Drachten.

Bekende schrijvers
Op het gebied van Lezen & Literatuur komen er een aantal grote schrijvers naar Drachten. Maarten Zegers vertelt over zijn boek ‘Ik was één van hen’, Roos Schlikker leest voor uit haar boek ‘Huisje, boompje, beest’ en vertelt over haar schrijvende leven en Auke Hulst viert zijn tienjarig schrijverschap met een programma rond literatuur en muziek.

Een leven lang leren
Je leven lang leren, dat kan in de bibliotheek! Volg een (gratis) cursus of workshop over een onderwerp naar keuze; van een workshop over tablets en smartphones, een spreekuur over moeite met lezen tot een cursus over het gebruik van de DigiD. Ook op het gebied van solliciteren en ondernemerschap biedt de bibliotheek een ruim programma aan, waaronder een avond voor startende ondernemers in samenwerking met Gemeente Smallingerland en Gemeente Opsterland.  

Voor iedereen
De bibliotheek is er voor jong en oud. Zo kunnen kinderen een workshop 3D-printen volgen in het FabLab, zijn er dansworkshops voor peuters én is het griezelig gezellig tijdens de Kinderboekenweek. Speciaal voor jongeren is er een workshop over bloggen en vloggen, gegeven door de Drachtster blogster van Beautydagboek.com.

Seizoensopening op 1 oktober
Op zondag 1 oktober viert Bibliotheek Drachten het nieuwe seizoen met een feestelijke Seizoensopening. Hierbij licht de bibliotheek een tipje van de sluier op van het nieuwe programma, met leuke activiteiten voor jong en oud zoals creatieve workshops, live muziek, demonstraties in het FabLab en meer.

Veel activiteiten zijn gratis te bezoeken. Tickets voor betaalde activiteiten zijn vanaf nu verkrijgbaar op de website www.bibliotheekdrachten.nl of aan de balie in de bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *