Midwinterwandeling bij Earnewâld

 

Home  »   Regionaal  »   Midwinterwandeling bij Earnewâld

Geplaatst op 12/12/2018

It Fryske Gea organiseert een sprookjesachtige midwinterwandeling door Nationaal Park De Alde Feanen.

Wanneer? Vrijdag 21 december van 15.00 – 17.00 uur.

Ga mee op ontdekkingstocht met natuurgids Jitske Wedman en leer over de vogelrijkdom en alle bijzondere flora en fauna. Misschien spot je zelfs wel een zeearend! Interesse?

Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/midwinterwandeling of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-).

Uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie, je komt het tegen in Nationaal Park De Alde Feanen. Deze midwinterwandeling is dé gelegenheid om dit te ontdekken. Te voet zie je tenslotte meer, vooral onder begeleiding van natuurgids Jitske. Zij kent dit grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa op haar duim en weet precies welke bijzondere verschijnselen er in deze tijd van het jaar plaatsvinden. Mogelijk is het gebied al in zijn kerstoutfit! Daarnaast vertelt Jitske graag over de ontstaansgeschiedenis en ons natuurbeheer. Superinteressant en leerzaam!

Ook leuk als familie-uitje!

Wist je dat de Alde Feanen het thuisfront is van otters, reeën, vossen en heel veel waterdiertjes? Vergeet ook niet naar de lucht te kijken, want het stikt er van de vogels. Tip: trek een lekkere warme jas en laarzen aan en neem een verrekijker mee. Zo maak je het nog leuker!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *