Kunstconcert door Valentina Toth en Lucas van der Vegt, piano 4-handig

 

Home  »   Regionaal  »   Kunstconcert door Valentina Toth en Lucas van der Vegt, piano 4-handig

Geplaatst op 10/07/2018

De professionele musici Valentina Toth en Lucas van der Vegt spelen solo en 4-handig piano-muziek geinspireerd op het thema van het Kunstweekend “Reiziger” en in het bijzonder van Tinco Lycklama, een Friese jonker in de Orient, met een theatraal randje. Zij voeren twee composities uit van Tinco zelf, en van componisten uit de landen waar hij reisde: Bortniansky (Rusland), een Oriëntaalse suite van Glazunov (Midden Oosten/Rusland), Dohnanyi (Budapest), Khachaturian (Armenië – Kaukasus), Debussy en Satie (Frankrijk/Cannes) en Haydn (Wenen).

Valentina Tóth (1994, Leeuwarden) studeerde met grote onderscheiding af voor haar Bachelor Piano aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Zij studeerde hier bij Jan Michiels. Daarnaast studeerde zij Acteren aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema, and Sound) in Brussel. Daarvoor studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ellen Corver.

Valentina speelde vanaf haar twaalfde piano en kamermuziek in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Italië, Griekenland, Oostenrijk, Litouwen, en de VS. Op haar 18e bracht Challenge Classics haar in diverse landen lovend ontvangen debuut-CD Hungarian Horizon met werken van Béla Bartók en Zoltán Kodály uit. Opus klassiek koos Hungarian Horizon als CD van de maand mei 2013. Tevens mocht ze voor deze cd een Diapason d’Or in ontvangst nemen. Zij is te zien als de vaste pianist bij De Tiende Van Tijl (NPO2), vanaf seizoen 4. In 2015 speelde zij mee in de muziektheatervoorstelling “Voor Elise” van Tomoko Mukaiyama. Valentina maakte en speelde in opdracht van het Prinses Christina Concours de muziektheatervoorstelling “Vooralsnog Onvoorwaardelijk”. Deze voorstelling werd tijdens het Prinses Christina Concours 2016 in alle finales gespeeld. In 2016 maakte en speelde zij in opdracht van Kunstklank de muziektheatervoorstelling “Prelude de la Mort de Monsieur Mouche”. In 2017 speelde zij mee in de voorstelling Nachtasiel van Theater Antigone. In 2018 zal zij een nieuwe CD uitbrengen bij Challenge Classics.

Organisatie: Cultbee, die o.a. de Tinco Tentoonstelling organiseert. Het concert duurt een uur zonder pauze.

Met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek en mooie foto’s van de musici vindt u op de website: www.cultbee.nl

En Restaurant Prins Heerlijck , dat vlak naast de Dorpskerk is, biedt een speciaal drie gangen Concert-menu aan. Reserveren rechtstreeks bij het restaurant, Tel 0512-382455.

 

Datum: zaterdag 14 juli 2018
Plaats: Beetsterzwaag, Dorpskerk, Hoofdstraat 15, 9244 CL Beetsterzwaag
Parkeren: gratis parkeren achter de Dorpskerk, Van Lyndenlaan 5, 9244 BV Beetsterzwaag
Aanvang: Concert om 16:00 uur; kerk open vanaf 15.30 u met koffie/thee; het duurt een uur zonder pauze;
Entree: Concert € 10, – (t/m 18 jaar: gratis).
Kaart-voorverkoop – genummerde kaarten: kaartnummer = stoelnummer Kaartverkoop bij: Da Drogisterij Ans, Hoofdstraat 36, 9244 CN Beetsterzwaag of per email: cultuur@cultbee.nl of telefoon: 06-4022 5196

 

De Dorpskerk is toegankelijk voor rolstoelen, graag van te voren aanmelden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *