Karmelklooster Drachten

 

Home  »   Regionaal  »   Karmelklooster Drachten

Geplaatst op 07/09/2017

Breteler Gerrit parsefoto gerrit

Laatste zomerconcert: Gerrit Breteler & Peter van der Zwaag (piano)

Zondagmiddag 10 september is het klooster deze zomer voor het laatst geopend van 13 tot 17 uur! Gerrit Breteler brengt samen met pianist Peter van der Zwaag een zeer afwisselend programma met humoristische en scherpe introducties van hun muziek.

 Geboren in Enschede (1954) komt Gerrit met zijn Twentse vader en Friese moeder als 13-jarige jongen in 1967 naar Friesland. Hoewel geen geboren Fries, beheerst Gerrit de Friese taal perfect.


Al op jonge leeftijd voelt hij zich aangetrokken tot de beeldende kunst en ontvangt hij zijn opleiding aan de kunstacademie “Vredeman de Vries” in Leeuwarden.


Hij ontwikkelt zich tot een veelzijdig kunstenaar.
Zijn grote scheppingsdrang beperkt zich niet alleen tot het schilderen, hij uit zich ook graag in muziek, zang, gedichten en het schrijven van toneelstukken.

Het platteland ervaart hij als een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn zorg om de teloorgang van het Friese platteland is een wederkerend thema in zijn werk.


Hij toont zich erg strijdbaar wanneer politieke systemen in de landbouw tot catastrofes leiden of wanneer het landschap wordt aangetast.

Gerrit Breteler & Peter van der Zwaag treden op om 2 uur, 3 uur en 4 uur.

Entree: € 15,- incl. concerten om 2, 3 en 4 uur, bezichtiging van klooster & slottuinen & koffie/thee

Bij mooi weer is het concert in de tuin van het klooster, bij minder mooi weer in de kapel. Maximale bezetting in de kapel 130 personen. Bij mooi weer in de tuin kan het aantal gasten omhoog. Aanmelden tevoren wordt aangeraden!

 Karmelklooster, Burgemeester Wuiteweg 162, 0512 51 21 03 www.karmelklooster.nl   info@karmelklooster.nl

 Tip: www.facebook.com/karmelklooster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *