Hoe betrouwbaar zijn recensies op internet (gearchiveerd 25-9-2010)

 

Home  »   Algemeen  »   Hoe betrouwbaar zijn recensies op internet (gearchiveerd 25-9-2010)

Geplaatst op 10/10/2016

Hans Roelfs januari 2016We brachten die regenachtige zondag grotendeels lezend door. De krant, een aantal tijdschriften doorgespit en het laatste boek uitgelezen. “Ik heb eigenlijk niet zoveel trek om te koken”, zei mijn vrouw. “Zullen we dan maar uit eten gaan?”, vroeg ik haar, “dan zijn we er gelijk even uit.” Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. “Ik heb opeens zo’n zin in paling, zou je dat nog wel ergens kunnen krijgen?”, klonk het opgewekt.

Nu herinnerde ik me het visrestaurant Op Hatsum, aan de spoorlijn net buiten Dronrijp. Een paar jaar geleden hebben we daar met onze kinderen heerlijk paling gegeten. Gauw even gebeld!! “Ja, voor vijf uur hebben we een tafeltje vrij, u bent van harte welkom”, klonk het vriendelijk aan de andere kant.

Gauw nog wat mailtjes verstuurd en daarna even op de site van dit restaurant gekeken. Dat had ik beter niet kunnen doen. Onder de rubriek ‘reacties’ werd het restaurant een paar keer enorm afgekraakt. Niets tegen mijn vrouw zeggen, dacht ik, we zien wel hoe het loopt.

Ik zal er niet over uitweiden, maar we hebben voortreffelijk gegeten. Vanaf de biscq vooraf, tot de gerookte en gebakken paling, het smaakte ouderwets lekker. Voeg daarbij de wijn, het brood, de gratinee en het verse fruit, het was in één woord heerlijk. Moraal van dit verhaal, laat u niet teveel leiden door recensie schrijvende azijnpissers die kant noch wal raken.

Hans Roelofs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *