Het bijzondere verhaal van Henk

 

Home  »   Algemeen  »   Het bijzondere verhaal van Henk

Geplaatst op 13/06/2018

Henk staat op 5 jarige leeftijd steevast bij de zweefmolen van zijn vader. De kermis is zijn lust en zijn leven. “Er bestond voor mij niets anders, ik was en ben er gek op!” Tot zijn leven een hele andere wending krijgt. Na een simpele operatie raakt Henk in een diepe coma. De doctoren vertellen zijn familie dat hij niks meer zou kunnen en een kasplantje zou worden. Na 8 weken adviseren de doctoren om de stekker eruit te trekken. Tot Henk plotseling toch ontwaakt uit zijn coma. Hij kan niet meer lopen en praten.

De kermis was het allermooiste

Dan gebeurt er een wonder, Henk krijgt na 5 jaar revalideren bij ZuidOostZorg zijn spraak terug. Langzaamaan pakt hij zijn sociale leven weer op “Ik ben graag onder de mensen, ik moet aandacht hebben” zegt hij lachend. Met de auto rijdt Henk naar vrienden  om te klaverjassen. “Heel mooi, maar de kermis was toch wel het allermooiste in mijn leven”.

Weer lopen

Het blijft niet bij praten, Henk kan inmiddels ook weer lopen. Kleine stapjes maar voor Henk een hele stap vooruit. De volgende uitdaging voor Henk is zijn oude zweefmolen tot leven brengen. Op de dagbesteding van Iekenhiem Beetsterzwaag maakt Henk onder begeleiding een replica van zijn eigen molen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sanne Giliam, ZuidOostZorg & Sûnenz, 06 20752144

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *