GROOT SUCCES 2 van Ronald Snijders is 1 maart te zien in Drachten

 

Home  »   Regionaal  »   GROOT SUCCES 2 van Ronald Snijders is 1 maart te zien in Drachten

Geplaatst op 18/01/2019

Groot Succes 2 is de opvolger van Groot Succes, welke show van Snijders nog niet in de theaters te zien is geweest. Het is een nieuw theaterprogramma van Ronald Snijders, vol onverwachte taalgrappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkels.

Ronald Snijders maakte eerder One Man Show en Welke Show (nominatie Poelifinario). Hij schreef onder andere de bestsellers De Schrikkelkalender 2016, De Alfabetweter, 1000 nieuwe woorden die het niet gaan redden en Kopdichtbundel, een bundeling van zijn columns uit Het Parool. Sinds 2017 schrijft Ronald Snijders mee aan het nieuwe kinderprogramma De Boterhamshow.

De Theaterkrant over Groot Succes 2: ‘’Hij leert zijn publiek kennen in een voorstelronde (‘Ja, wat stelt u voor?’), leest het hoofdstuk Herfst voor (natuurlijk op losse blaadjes) uit een bundel van een voor het publiek onbekende komiek, verzint betekenissen van officieel erkende nieuwe woorden, en maakt ook een lijstje van de woorden die de status van nieuw woord niet gehaald hebben, laat ons kennismaken met een nieuwe vorm van schaatsen, jat ondertussen een grapje van Herman van Veen, leest gedichten voor (‘En dat noemt zich serieverkrachter’), voert een maf dansje uit en treitert het publiek op buitengewoon geestige wijze met twee opmerkelijke muziekstukken’ Theaterkrant over Ronald Snijders – Groot Succes 2’’

Groot Succes 2 is in te zien in: Drachten, Schouwburg de Lawei, 1 maart

Tekst: Ronald Snijders
Tekstbijdragen: Fedor van Eldijk
Conceptadvies: Niels van der Laan
Regie: Titus Tiel Groenestege
Decorontwerp en projecties: Ronald Snijders, Titus Tiel Groenestege en Thomas Brand
Lichtontwerp: Thomas Brand
Muziek: Ronald Snijders en Herman van Veen
Techniek: Thomas Brand en Jannes Oosterwijk
Tournee t/m 29 mei 2019; reprise vanaf september 2019.

www.normalemensen.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *