Gratis naar Tinco tentoonstelling en lezing

 

Home  »   Regionaal  »   Gratis naar Tinco tentoonstelling en lezing

Geplaatst op 19/07/2018

Tinco Lycklama: een Friese jonker in de Oriënt

In Beetsterzwaag wordt het bijzondere verhaal verteld van een bijna vergeten adellijke Fries, die als jonge man ruim drie jaar door de Oriënt reisde. Na terugkomst in zijn geboortedorp richtte Tinco Lycklama à Nijeholt (1837-1900) een museum in met bijna 700 oosterse voorwerpen die hij had verzameld tijdens zijn reizen. Behalve de collectie brengt de tentoonstelling de reis van Tinco Lycklama in kaart, en maakt men kennis met zijn leven en werk.

Lezing
De hele zomer lang organiseert Beetsterzwaag lezingen rondom de tentoonstelling. 9 augustus spreekt Dr. Lucas Petit, conservator Midden Oosten van het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden, over archeologie ten tijden van Lycklama. Wie waren er aan het graven in het Midden Oosten? Hoe ging zo’n opgraving in z’n werk? Wat waren de gevaren? Wat is er gevonden?

Win!
Het Cultuurfonds steunt de tentoonstelling, en mag daarom 3×2 kaarten weggeven voor de lezing op 9 augustus, inclusief toegang tot de expositie. Wilt u kans maken? Stuur dan vóór 1 augustus een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel ‘Tinco’ en in de mail uw naam en adres.

Nog geen donateur? Meedoen met onze acties én cultuur, natuur en wetenschap steunen kan al voor € 5 per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *