Simmerdeis

Jelle Plantingstraat, Drachten, Nederland


Simmerdeis is mienskip

Van 28 juni t/m 1 juli staat Drachten en omstreken in het teken van muziek, circusacts, straattheater en kindervoorstellingen. Stuk voor stuk wordt er op prachtige manieren samengewerkt om Simmerdeis tot een succes te maken.

Mooie verhalen in De Taalkaravaan.

Lân fan Taal komt dit jaar naar Simmerdeis met De Taalkaravaan. De wereld wordt steeds meertaliger en diverser. Aan de ene kant maken mensen zich los van hun omgeving maar tegelijkertijd blijft er een verbinding door de taal die ze spreken. Wat is vertrouwd en wat is nieuw? De Taalkaravaan zet bezoekers hierover aan het denken door taal op speelse manieren aan te bieden. Er worden eigenzinnige verhalen getypt op een ouderwetse typmachine in Het Redactielokaal. Of bezoekers beluisteren een bijzonder verhaal al ronddraaiend in een hangmat met zicht op de wolken bij De Relaxerette.

Drijvend afval? Nee, kunst!

Carolien Adriaansche is beeldend kunstenaar, maar zegt zichzelf ook een afvalverwerkingsbedrijf te kunnen noemen. Ze werkt met plastic afval en vraagt hiermee aandacht voor klimaatverandering. Op Simmerdeis zet ze afval in om vorm te geven aan het bijzondere project Floating Cities. De gekleurde steden krijgen een plekje in de vijver en zijn bijzondere eyecatchers op Simmerdeis. In de aanloop naar Simmerdeis werken verschillende groepen mee aan het project.

Jongeren van Place2B, het AZC en Sûnenz bewoners zorgen ieder voor een eigen ‘Floating City’. Ook bezoekers knutselen straks een bootje van afval op Simmerdeis.

Craftwurk & Stichting Taak

Welkom bij Bestemming Drachten 2018, waar kunstenaars Yasser Ballemans, Henk Hofstra, Melle Smets en William Speakman hun toekomstvisies voor een avontuurlijk, duurzaam en innovatief Drachten presenteren. Er kan worden meegebouwd aan een drijvend sculptuur die de toekomst van De Tussendiepen en het Waterfront verbeeldt. Ook kunnen bezoekers op reis met Reisbureau Zonderling: een ontdekkingstocht in eigen stad. De plek die al jaren bekend terrein is heeft altijd nog wel een nieuw avontuur in petto…

Ook de bezoekers werken samen

De bezoekers van Simmerdeis worden deze editie op nóg meer manieren aangespoord om met elkaar iets moois te maken. Zo is er Micro Shakespeare, een spannend improvisatietoneelstuk van vijf minuten waarin een tweetal bezoekers zelf de hoofdrol speelt. Een waar waarin de één toneelspeler wordt en de ander het publiek. In de Mensenbieb worden waardevolle verbindingen gelegd met nieuwsgierigheid als leidraad. Hoe voelt het bijvoorbeeld om in een rolstoel te zitten? In de Mensenbieb kunnen bezoekers uit een catalogus van ‘levende boeken’ een mens kiezen met een bijzonder verhaal en in gesprek raken.

Tijden Simmerdeis

do 28 juni van 19.00 – 00.00 uur
vr 29 juni van 17.00 – 01.00 uur
za 30 juni van 15.00 – 01.00 uur
zo 1 juli van 13.00 – 23.00 uur

Wanneer

Datum: do. 28 juni 2018
Tot: zo. 1 juli 2018

Waar

Locatie: Jelle Plantingstraat, Drachten, Nederland

Contact

bezoekadres
p/a Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL Drachten
0512 – 335000

programmering
0512-335020 of programmering@lawei.nl

calamiteiten tijdens het festival
Heb je ondanks onze zorgvuldige voorbereidingen een klacht, bel dan het onderstaande telefoonnummer.
Je krijgt dan contact met iemand van de organisatie in het Slingepark, Drachten.
Telefoonnummer: 0512-335055