Een paar leuke tips voor deze zomer

 

Home  »   Landelijk  »   Een paar leuke tips voor deze zomer

Geplaatst op 27/06/2018

Een nachtelijke vaartocht, een Middeleeuws feest, zandsculpturen, een Franse rommelmarkt, Havendagen en muziekfestivals. De zomer staat bol van de leuke buitenactiviteiten. In iedere provincie is iets leuks te vinden.

Groningen: Daar komen de ridders!

Op 1 en 2 september 2018 zet het Groningse Ter Apel de klok een paar eeuwen terug. Rond het eeuwenoude Kruisherenklooster is het tijd voor het traditionele jaarfeest in Middeleeuwse sferen. Handel op de markt, gevechten op het slagveld, bouwen op de Middeleeuwse bouwplaats en ’s avonds gaan in de kroeg de kroezen bier over tafel. Genoeg te zien, genoeg te beleven.

Friesland: Alde Faenen bij nacht

Nationaal Park de Alde Feanen is overdag al prachtig, maar in het donker is dit waterrijke veengebied minstens zo mooi. Om dat zelf te ervaren kunt u in Earnewâld aan boord stappen van een sloep. Onder leiding van een schipper vaart u door de donkere Alde Feanen, terwijl u luistert naar lokale (spook)verhalen en bijzondere weetjes over de nacht. De sloepvaart duurt twee uur en wordt van mei tot en met september elke maandagavond georganiseerd. Reserveren verplicht, toegangsprijs € 17,50, kinderen tot 14 jaar € 12,50.

Drenthe: Kunst in het landschap

Van 1 juli tot en met 16 september 2018 kunt u genieten van de beeldende kunstroute Into Nature. Langs de grens van Friesland, Overijssel en Drenthe ontdekt u bijzondere werken van internationaal beroemde kunstenaars. Into Nature is zowel te voet als per fiets te beleven. Er zijn twee startlocaties: eentje op het Holtingerveld. De andere startlocatie is Frederiksoord, midden in de Koloniën van Weldadigheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *