De Piipegaeltsje Sjongers zingen tijdens Eltse snein wat by ’t ein

 

Home  »   Regionaal  »   De Piipegaeltsje Sjongers zingen tijdens Eltse snein wat by ’t ein

Geplaatst op 30/08/2017

piipegaeltsje sjongers2017

 

Zondagmiddag 10 september zijn de Piipegaeltsje Sjongers uit Rottevalle in Earnewâld op uitnodiging van de organisatie “Eltse snein wat by ’t ein”. De zondagen trekken veel bezoekers naar Earnewâld nu er elke zondagmiddag een activiteit word georganiseerd. Het shantykoor de Piipegaeltsje Sjongers treedt op van 13.30-15.30 uur voor of bij het Toeristenbureau aan de P.Miedemaweg . Ze zingen met veel enthousiasme hun shanty’s en zeemansliederen. Regelmatig zijn ze met elkaar op stap en te horen en zien op festivals, dorpsfeesten, jubilea, Sails, in verzorgingtehuizen en bij watersportactiviteiten.

 

Naast de uitnodigingen om op te treden in eigen omgeving en wijde omstreken, trekken ze door heel Nederland met af en toe een uitstapje naar het buitenland.

Sinds 2013 mede organisator van de Shantyfestivals in Drachten, drie koren van Smallingerland, hebben zich verenigd in de Stichting Shantyfestival Smallingerland. In 2018 vindt het festival plaats in Drachten. 16 september zijn de Piipegaeltsje Sjongers aanwezig tijdens: Small Sail de Rottefalle, een evenement rondom de haven van Rottevalle in het kader van het 130-jarig in de vaart zijnde eerste en oudste ijzeren skûtsje de Rot. Het koor bestaat uit ongeveer 22 zangers, begeleid door een tweetal/ drietal trekharmonicamuzikanten. Er zijn inmiddels 3 Cd’s uitgebracht.

 

Boekingen en info: Joke van der Zwaag

Tel: 06-55864180 joke.vander.zwaag@kpnplanet.nl Bekijk ook facebook en www.piipegaeltsje-sjongers.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *