Dagarrangement Stadsmarkeringen Bestemming Drachten i.s.m Museum Dr8888

 

Home  »   Regionaal  »   Dagarrangement Stadsmarkeringen Bestemming Drachten i.s.m Museum Dr8888

Geplaatst op 08/09/2018

Ontdek kunst en cultuur in Drachten! 

Vrijdag 21 september  11.00 – 15.30 uur  Inclusief lunch en vervoer € 27,00  (niet-museumkaarthouders), €  19,00  (museumkaarthouders)

We nodigen u van harte uit om vrijdag 21 september mee te gaan op ontdekkingstocht in Drachten. Niet alleen gaat u proeven van de kunst en cultuur die Drachten te bieden heeft, ook voeren kunstenaars u mee naar bijzondere, onontdekte plekken. Gegarandeerd dat u deze kanten van Drachten nog niet kende!

Centraal deze dag staat bestemming Drachten, het meerjarige kunstprogramma rondom de realisatie van stadsmarkeringen in de vier windrichtingen van Drachten. We starten de dag om 11.00 uur met een ontvangst bij Museum Dr8888. In het auditorium krijgt u een introductie van directeur Paulo Martina over de tentoonstelling Beyond Dada en de Stijl II (nog tot 30 september), waarna u deze zelf kunt bezichtigen. Ontdek in deze tentoonstelling ook een bijzondere verwijzing naar Monument voor Toekomstig Geluk, de eerste stadsmarkering die dit najaar in het oosten van Drachten wordt opgeleverd. 
Na de lunch vertrekken we met de bus naar de karakteristieke Sluisfabriek, het oudste industriële gebouw van Drachten. Hier wordt u ontvangen in de tentoonstelling Bestemming Drachten 2018. Kunstenaars presenteren hier hun wonderlijke visies voor de toekomst van het Waterfront in het westen van Drachten, een gebied dat momenteel wordt ontwikkeld. Onder andere komen we hier meer te weten over Baggerkolonie Friesland, een kunstwerk van Melle Smets, en dompelt William Speakman ons onder in de Zoetwaterwereld van Drachten. Kunstenaar Yasser Ballemans ontvangt ons in zijn Reisbureau Zonderling en verklapt ons de best bewaarde geheimen van Drachten. Eén kunstwerk ontbreekt in de tentoonstelling: It Eilân van Henk Hofstra. Dit drijvende sculptuureiland, waar menig Drachtster aan meebouwde, dobbert rond in de wateren van Drachten. Op 21 september brengen we een bezoek aan het Gaastereiland waar It Eilân op dat moment ligt aangemeerd. Henk Hofstra ontvangt ons hier en vertelt over zijn kunstwerk. 
 
Na deze inspirerende dag zijn we rond 15.30 uur weer terug in Museum Dr8888. 
Dit arrangement is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *