Biljartnieuws DC Drachten

 

Home  »   Regionaal  »   Biljartnieuws DC Drachten

Geplaatst op 19/02/2017

MOSDriebanden
B-team wint van grote broer A-team: 14 -18
De altijd met de nodige spanning tegemoet geziene clash tussen de A en B driebandenteams voor de FFBC competitie, zorgde ook nu weer voor onverwachte mooie en minder mooie (slechte) partijen. Het niveau, in zijn totaliteit, was prima te noemen, getuige de moyennes: A-team 0.405 en het B-team 0.345.

Beide teams waren op volle oorlogssterkte. Het A-team bestond uit: Hans Veugelers, Martin Liefrink, Jitze Wijbenga en Henk de Vries, terwijl captain Gerard Beerling de administratie verzorgde.

Ook het B-team startte in de meest sterke bezetting met good old Romke Overzet, Sijtze v.d. Molen, Eppie Betten en Peter Hoekstra. Na de koffie brandde de strijd los. Voor de lunchpauze werden acht partijen (de helft) afgewerkt en de punten broederlijk verdeeld : 8 – 8.

Zo kon het na de lunch nog alle kanten op. Voor het B-team was het noodzakelijk door een overwinning in de race te blijven voor het kampioenschap. Eén en ander resulteerde in een 12 – 16 eindstand, in het voordeel van het B-team. Met nog twee wedstrijden te spelen is de spanning te snijden. Te meer omdat koploper Burgum A tegen Dokkum A kopje onder ging.

Einduitslag: 14 -18 in het voordeel van het B-team. De individuele resultaten van de teams waren als volgt:

A-team:
Jitze Wijbenga won drie van de vier partijen met een moyenne van 0.459 (het hoogst), Martin Liefrink en Hans Veugelers wonnen allebeide twee partijen met respectievelijk een moyenne van 0.412 en 0.424. Henk de Vries had een ‘off-day’ en verloor alle vier partijen met een moyenne van 0.333.

B-team:
Peter Hoekstra won alle vier partijen. Hij was goed op dreef en scoorde het hoogste moyenne van de dag: 0.543.
Als goede tweede won Romke Overzet drie partijen met een moyenne van 0.29. Sijtze v.d. Molen en Eppie Betten wonnen allebeide een partij met resp. moyennes van 0.344 en 0.273.
Resumerend kan worden geconcludeerd dat het weer een super gezellige en sportieve wedstrijd is geweest. De strijd om het kampioenschap is nog lang niet gestreden. Het B-team, geholpen door Dokkum A dat koploper Burgum A met 23 – 9 vernederde, voert nu de Burgum de ranglijst aan van de FFBC competitie.

Peter Hoekstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *