Bijenmiddag met imker in Earnewâld (6+)

 

Home  »   Regionaal  »   Bijenmiddag met imker in Earnewâld (6+)

Geplaatst op 13/06/2018

Earnewâld – It Fryske Gea organiseert woensdag 20 juni van 15.00 tot 16.30 uur een superleuke jeugdactiviteit voor kinderen vanaf 6 jaar. Onder leiding van natuurgidsen Jacob en Jan en een échte imker leren we alles over het bijenvolk. Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,-.

Bijen zijn dol op mooie kleurrijke bloemen, hier smullen ze de nectar uit en maken daar honing van. Ben jij nieuwsgierig naar wat er verder gebeurt in zo’n bijenvolk? Kom dan naar de bijenmiddag in Nationaal Park De Alde Feanen! In de doe- en beleeftuin bij het bezoekerscentrum leeft een bijenvolk. De imker vertelt je met veel plezier meer over deze bijzondere en belangrijke diertjes. Kom er achter wat honingslingeren is en maak je eigen unieke bijenwaskaars!

Bijen zijn harde werkers, ze zijn de hele dag druk bezig. Ze vliegen van bloem naar bloem om zoveel mogelijk nectar te verzamelen. Hun vleugels bewegen tijdens het vliegen zo hard dat je ze niet ziet bewegen. Ze slaan wel 200 keer per seconde op en neer! Bijen zijn ook supersnel, ze kunnen wel 30 kilometer per uur vliegen. Dat kun je op de fiets niet bijhouden.

De volgende keer dat jij hard aan het werk bent op school mag je best zeggen dat je een bezige bij bent! Kom op bezoek bij ons bijenvolk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *